Hrady a zámky

Slovenske hrady a zamkySlovenské hrady a zámky sú svedkom bohatej slovenskej histórie. Na Slovensku nájdete množstvo hradov, zámkov a kaštieľov, ktoré v sebe skrývajú vzácne muzeálne expozície a v letných mesiacoch ponúkajú množstvo zábavných a kultúrnych podujatí. Z množstva hradov a zámkov ktoré sa nachádzajú na Slovensku je jedinečný majestátny Spišský hrad, ktorý je zaradený v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Viac info...

Mestá

Pamiatky v slovenskych mestachSlovenské mestá a ich historické centrá v sebe skrývajú množstvo kultúrnych pamiatok. Hrady, zámky, kostoly, meštiacke domy a paláce či iné pamiatky sú súčasťou zachovalých mestských pamiatkových rezervácií. Najvýznamnejšie historické pamiatky sú zaradené v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. V zozname UNESCO sú zapísané historické centrá miest Banská Štiavnica a Bardejov. Viac info... 

Obce

Na Slovensku sa zachovali malebné rázovité obce s jedinečnou architektúrou. Patria medzi významné pamiatky Slovenska, práve vďaka svojej nezameniteľnej architektúre. Za návštevu stojí niekoľko obcí, v ktorých môžete spoznávať život na slovenskom vidieku nezmenený vplyvom modernej doby. Svetovým unikátom je romantická obec Vlkolínec, ktorá je zaradená v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Viac info...
Reklamný prúžok
Slovensko pamiatky recenzie
Recenzie | pamiatky
Kláštorný komplex Hronský Beňadik - Perla Pohronia PDF Tlačiť E-mail

RECENZIA: Často sme cez Hronský Beňadik autom prechádzali no nikdy sa tam nezastavili až donedávna. A oplatilo sa.

Posledná úprava Piatok, 13 August 2010 19:03
Čítať celý článok...
 
Špania dolina – od baníctva k turizmu PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Miesto vysoko v horách nebolo dosť zastrčené, aby tu v stredoveku nenašli meď a nezačali s jej veľkolepou ťažbou. Bolo však dostatočne izolované, aby bez ujmy prežilo nedávnu minulosť. Na tvári sa jej nepodpísal socialistický plánovač radovou zástavbou uniformných kociek
Posledná úprava Utorok, 10 August 2010 14:32
Čítať celý článok...
 
Oravský zámok je pyšný hrad PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Oravský zámok bol najnavštevovanejším slovenským hradom v roku 2008, kedy ho navštívilo 210 tisíc návštevníkov. V nepísanej súťaži porazil Bojnický zámok, ktorý v rovnakom roku navštívilo „len“ 187 tisíc návštevníkov a Spišský hrad, ktorý zaostal za Bojnickým zámkom asi tak o tri autobusy turistov s celkovým počtom návštevníkom 186 757.
Posledná úprava Nedeľa, 06 December 2009 16:53
Čítať celý článok...
 
Idete cez Podbiel? Pozor na drevenice! PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Prečo by mala Oravská obec Podbiel stáť v tieni známejšieho Vlkolínca? Rovnako ako Vlkolínec, tak aj Podbiel je výnimočný súborom tradičných dreveníc, ktoré sú pamiatkovo chránené a zaradené do rezervácie ľudovej architektúry.
Posledná úprava Nedeľa, 18 Október 2009 08:17
Čítať celý článok...
 
Bojnice – rozprávkový zámok so ZOO PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Keďže bolo vonku krásne počasie, rozhodla som sa íst na menší výlet. A kam inam, ak nie do rozprávkových Bojníc. Ráno, vlastne to už ani nebolo tak skoro ráno, bolo už desať hodín, sme dorazili do Bojníc. Na moje prekvapenie, v meste sa motalo toľko ľudí, že by ste ich zrátali na prstoch jednej ruky.
Posledná úprava Sobota, 19 September 2009 09:38
Čítať celý článok...
 
Stará Hora – vinohradnícka osada, kde nič nie je PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Čo je výnimočné na zopár vinohradníckych domčekoch vo vinárskej osade Stará Hora? Odbočka z hlavnej cesty je biedne značená, autobus sem nechodí, ubytovanie, potraviny, vinotéku a ľudí tu nenájdete. Možno vás privíta zopár ovečiek s bezzubým bačom, ktorí vám na okamih zahatajú cestu. Žiadne veľké atrakcie tu však nehľadajte.
Posledná úprava Štvrtok, 03 September 2009 07:18
Čítať celý článok...
 
Skanzen Pribylina - pohľad na dno Liptovskej Mary PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: Keby bolo keby, nebola by Liptovská Mara. Namiesto vodnej plochy by sme sa pozerali na 13 malebných dediniek v údolí Liptovskej kotliny. Na jar by prišlo zopár záplavových vĺn, ktoré by miestnym obyvateľom pripomenuli, že keby svoje dedinky zaplavili raz a poriadne, nemuseli by sa nechať otravne zaplavovať každú jar topiacim sa snehom.
Posledná úprava Utorok, 10 August 2010 13:26
Čítať celý článok...
 
Hrad Čachtice je oddychovka s výhľadom PDF Tlačiť E-mail
RECENZIA: K Čachtickému hradu sa dostanete odbočením z diaľnice na Nové mesto nad Váhom, v meste sa potom orientujete na smer Čachtice. Keď prídete do dediny, najvýhodnejší bod na začatie prechádzky je relatívne veľké námestie hneď za kostolom.
Posledná úprava Nedeľa, 05 Júl 2009 22:17
Čítať celý článok...
 
Keď sú bratislavské pamiatky ZADARMO PDF Tlačiť E-mail
pošli na vybrali.sme.sk
RECENZIA: V Bratislave sa opäť po roku konalo veľmi vydarené podujatie Bratislava pre všetkých teda deň otvorených dverí samosprávy hlavného mesta.
Posledná úprava Nedeľa, 03 Máj 2009 17:26
Čítať celý článok...
 
Majestátna zrúcanina hradu Beckov PDF Tlačiť E-mail
pošli na vybrali.sme.sk
RECENZIA: Hoci je hrad Beckov oficiálne otvorený až od 1.mája do 15.októbra kvôli peknému počasiu bol sprístupnený už na Veľkú noc a každý aprílový víkend, tak sme sa vybrali objavovať jeho krásy.
Posledná úprava Sobota, 02 Máj 2009 10:04
Čítať celý článok...
 
Banská Štiavnica ožíva. Haleluja! PDF Tlačiť E-mail
pošli na vybrali.sme.sk
RECENZIA: Banská Štiavnica je čarovná. Ak by sa našiel pomätenec, ktorý by tvrdil, že nejaké iné mesto na svete je krajšie, pôjdem sa s ním byť na smrť. A mám na to zopár pádnych dôvodov:
Posledná úprava Sobota, 02 Október 2010 08:42
Čítať celý článok...
 


TURISTIKA | okolie

PAMIATKY | okolie

KÚPANIE A KÚPELE | okolie

LYŽOVANIE | okolie

RECENZIE | okolie

SPRÁVY | okolie

mojeslovensko.sk dava cez twitter
mojeslovensko.sk na facebooku
odber obsahu cez rss